• Español
  • Norsk Nynorsk
Valencias kammer for Handel, Industri og Navigasjon, i samarbeid med Den Norske Kongelige Ambassade i Madrid, Innovasjon Norge og det Spansk- Norske Handelskammer organiserte 4. oktober et informasjonsmøte i Valencia om markedssituasjonen i Norge. Rundt 35 deltakere fra spanske og norske selskaper, samt ordførere fra flere spanske regioner samlet seg for å høre foredragsholdere som José Vicente Morata, presidenten i Handelskammeret i Valencia, Torgeir Larsen, den norske ambassadøren i den Norske Ambassaden i Spania, Håkon Hauan, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Carmen Sanz, presidenten i det Spansk-Norske Handelskammeret i Madrid og Rafael Garcia Sanz, direktør i CESCE Valencia, snakke om forholdet mellom Spania og Norge, samt erfaringer og forretningsmuligheter mellom de to landene.

Norge har blitt klassifisert som en avansert økonomi med et enormt potensial av Det Internasjonale Pengefondet, som de siste årene har opplevd stor økonomisk vekst, både innen eksport og import, som kommer frem i form av landets omfang av dets eksterne sektor i verdensmarkedet. I følge landets BNP, er Norge i dag et av verdens rikeste land, og det med nest høyest inntekt per innbygger ifølge Verdensbanken (like etter Luxemburg som ligger på første plass). Med hensyn på handelsforbindelsene mellom Norge og Spania, regnes Norge som en av de største eksportmottakere, med en betydelig tilstedeværelse av spanske eksportselskaper. I 2010 eksporterte Valencia til Norge til en verdi på € 127 millioner.

Seminaret ble avsluttet med diskusjon og refleksjon over dagens temaer, etterfulgt av en lunsj arrangert av Handelskammeret i Valencia.

oktober 5 @ 22:00
22:00 — 22:00 (24h)